Bundás virsli

Sós kelttésztát dagasztok:

50 dkg liszt, 1 zacskó porélesztő, 2 tk. só, csipet cukor, kb. 3 ek. olaj, 1 tojás, víz

A lisztben elkeverem a porélesztőt, sót, cukrot.

Bedagasztom a tésztát annyi vízzel, hogy elég rugalmas, kemény legyen. Ez nálam kb. 2,5-3 dl langyos vizet jelent. Amíg kel, előkészítem a virslit. 10 db-ot készítettem most, kb. ennyire lesz elég a tészta. A virsliket hosszában bevágom, a résbe teszek vékony csík sajtot és bacon szalonnát. Kb. 10 dkg sajtot és 10 vékony csík bacon szalonnát használtam fel.

A tésztát nem kelesztem meg túlságosan, kinyújtom, hosszú csíkokat vágok belőle és rácsavarom a virslire úgy, hogy mindenhol befedje. Felvert tojással megkenem, kevés reszelt sajttal megszórom. Nem sokkal, a sajt úgyis olvadozik a belsejében ...

175 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsül.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések