Cobbler nektarinnal

Hozzávalók:
kb. fél kiló gyümölcs
3 ek. barnacukor
2 ek. étkezési keményítő
1 vanília
A tésztához:
25 dkg liszt (benne 1 cs. sütőpor)
5 dkg cukor + szóráshoz
1 tojás
10 dkg vaj
1,5 dl tejszín
csipet só
A gyümölcsöt a kivajazott forma aljára terítjük, megszórjuk a vaníliával elkevert 3 ek. barnacukorral és a keményítővel.
A tésztát összeállítjuk, diónyi gömböket formázunk, a gyümölcs tetejére ültetjük őket. Nem kell, hogy összeérjenek, sülés közben megnőnek. Barnacukorral megszórjuk a tetejüket.
180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt elkészül.
A cukor nem csak a gyümölcsöt karamellizálja, hanem a tészta tetejét is. Kívül ropogós, belül omlós, nagyon finom sütemény.
Eredeti recept itt.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések