Csokis csigacsokor

Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 zacskó porélesztő
10 dkg cukor
10 dkg vaj
2 tojás sárgája
2 cs. vaníliás cukor
kb. 3 dl tej
reszelt citromhéj
csipet só
pici rum
kb. 10 dkg étcsokoládé
A lisztben elkeverem a porélesztőt, a sót. A tojások sárgáját kikeverem a cukorral, vaníliás cukorral, olvasztott vajjal, beleteszem a reszelt citromhéjat és a rumot. Felengedem a langyos tejjel, hozzáadom a liszthez. Bedagasztom a tésztát, majd kelni hagyom. Közben gőz felett felolvasztom a csokit.
Ha a tészta megkelt, kb. 40 cm átmérőjű körré nyújtom. Ráteszek egy sütőpapírt, megfordítom, majd a sütőpapíron megformázom a csigarendszert. 
Az olvasztott csokival még itt-ott megkenem a tetejét.
A tésztát a sütőpapírral együtt átemelem a tepsire. A tepsiben még kelni hagyom, majd 180 fokos sütőben kb. 35-40 percig sül. 20 perc után letakarom a tetejét.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések