Grissini


Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dl víz
1 tk. cukor
2 dkg élesztő
3 ek. olivaolaj
1,5 ek. só
a kenéshez tej

A lisztben elkeverjük a sót, majd mélyedést készítünk, beleöntjük a langyos vizet, belemorzsoljuk az élesztőt, a cukrot. Megvárjuk, amíg kicsit fölfut az élesztő, majd beletesszük az olajat és bedagasztjuk a tésztát. Kemény, rugalmas tésztát kapunk. Egy órát kelesztjük.
Kb. fél centi vastag, 25 cm hosszú rudacskákat sodrunk, a tepsiben tejjel megkenjük őket. 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Kívül ropogós, belül puha "ropit" kapunk. Vigyázni kell, nem szabad túlsütni. Ebből az adagból kb. 45-50 db grissino lesz.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések