Málnás kehely

Hozzávalók:
4 tojás, 25 dkg cukor, 1 liter tej, 9 dkg liszt, 2 cs. vaníliás cukor, csipet só, 6 dkg étcsoki, ízlés szerint mogyoró, dió vagy mandula
a tetejére gyümölcs

Elkészítés: kb. 20 perc

Felforralom az egyik vaníliával ízesített tejet 1 dl kivételével. A tojások sárgáját kikeverem a cukor felével, a másik vaníliás cukorral, a liszttel és az 1 dl tejjel. A tojásfehérjékből és a cukor másik feléből a csipet sóval kemény habot verek. A forró tejből öntök egy kicsit a tojássárgás keverékbe, elkeverem. Erre azért van szükség, mert így nem fog összefutni később a tojássárgája. A tojásos keveréket visszaöntöm a lábasba, sűrűre főzöm. A kemény tojáshabot is belekeverem, még azzal is főzöm néhány percig. Közben gőz fölött felolvasztom a csokit. A még meleg krémet tálkákba rétegezem: egy réteg krém, csigavonalban rácsorgatom a csokit, megszórom mogyoróval, megint krém, megint csoki ... A tetejére gyümölcsöt teszek, ill. csokit és mogyorót. Ha kihűlt a krém, a csoki megszilárdul benne, és ripeg-ropog a mogyoróval együtt. Barackkal még finomabb :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések