Gombás-sajtos tarja

Hozzávalók:

1 kg tarja szeletelve

só, fokhagymapor, liszt, olivaolaj

kb. 0,5 kg gomba

kis fej vöröshagyma

petrezselyem

0,5 dl tej

10 dkg reszelt sajt


A húst megmossuk, besózzuk. Lisztben megforgatjuk, teflonserpenyőben egy kevés olivaolajon megpirítjuk mindkét oldalát. Erre azért van szükség, mert így a hús a nedvességet és az ízanyagot magába zárja, omlós és szaftos lesz. A megpirított hússzeleteket a tepsibe fektetjük. Megszórjuk fokhagymaporral, meglocsoljuk kevés olivaolajjal és fólia alatt 40 percig sütjük 200 fokos sütőben. Addig elkészítjük a gombát. A felaprított vöröhagymát megsózzuk, kevés olivaolajon üvegesre pirítjuk, majd beletesszük a gombát. Megborsozzuk, szárított petrezselyemzölddel megszórjuk. Kevés tejet öntünk alá, majd megpároljuk.

A 40 perc sülés után  a húsról levesszük a fóliát, a hússzeletekre ráhalmozzuk a gombás masszát, majd mindegyiket megszórjuk reszelt sajttal. A sütő hőmérsékletét 180 fokra visszaveszük és még addig sütjük, míg a sajt ráolvad és picit megpirul a gombás hús tetején.

Ez alkalommal nem készítettem külön köretet, uborkasalátát, piros színű paprikát, ruccolát és olajbogyós fehérkenyeret ettünk hozzá.

1 megjegyzés: