Mandulás kenyér

Hozzávalók:

fehérkenyér tésztája

kb. 5 dkg szeletelt mandula

 
A szokásos módon bedagasztjuk a tésztát, a második dagasztásnál beledolgozzuk a mandula kb. kétharmadát. Lefedve duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkán megformázzuk a kenyeret. Nagyméretű sütőzacskóba kevés lisztet szórunk, beletesszük a tésztát. Újra megkelesztjük, majd éles késsel a tetejét bevágjuk. Néhány percig még kelesztjük, majd megspricceljük vízzel és a sütőzacskóba benyúlva megszórjuk a maradék mandulával. A sütőzacskót lezárjuk, a kenyeret 190 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
Finom puha kenyeret kapunk, a mandula nem ropog benne, éppen ellenkezőleg, megpuhul és szaftossá teszi a tésztát.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések