Sárgarépa krémleves sajtgombóccal


Tápláló, egészséges étel, egyszerűen elkészíthető.

Hozzávalók:

2 db nagyobb sárgarépa

3 dkg vaj

só, bors, fokhagymapor

2 ek. liszt

1,5 dl tejszín

A sajtgombóchoz:

10 dkg reszelt sajt

2 tojás 

4 ek. búzadara

2 ek. liszt

petrezselyem

Az összköltség: kb. 600 Ft/4 személy


Először a sajtgombócot készítjük el:

A hozzávalókat villával összekeverjük, fél órát állni hagyjuk.

A megtisztított, felkarikázott sárgarépát a vajon egy kicsit megpároljuk, megfűszerezzük, bő 1 liter vízzel felöntjük és megfőzzük. Ha a répa megpuhult, a tejszínben elkevert liszttel behabarjuk. A tűzről lehúzva kicsit hűlni hagyjuk, majd botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük a tűzhelyre, újra felforraljuk. A sajtos masszából vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk, majd belefőzzük őket a levesbe. 


3 megjegyzés:

  1. A sajtgombóc ( de egyébként a leves is) remek ötlet, hasznosítani fogom levesbetétként, mert gyakran készítek krémlevest, köszi!

    VálaszTörlés
  2. Köszi szépen, remélem ízleni fog! :-)

    VálaszTörlés
  3. Hát tényleg kratív vagy a konyhában. Biztos másban is.:))

    VálaszTörlés