Túróval töltött zsemle

Régi családi recept, anyukámtól tanultam, gyerekkorom óta szeretjük és nagyon sokszor készítjük.


Hozzávalók:

10 db zsemle

0,5 l tej

10 dkg cukor

2 cs. vaníliás cukor

0,5 kg túró

3 nagyobb, vagy 4 kisebb tojás

reszelt citromhéj

csipet só

Összköltség: kb. 950 Ft/10 db desszert


A zsemlék tetejét levágjuk, kiszedjük a belsejüket. A tejben elkeverjük az egyik csomag vaníliáscukrot, megmártjuk benne a zsemléket és a tetejüket is. Nem áztatjuk el nagyon, éppen hogy nedvesek legyenek. Erre azért van szükség, hogy sülés közben a külsejük ne száradjon ki. A megnedvesített zsemléket sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a másik csomag vaníliáscukorral, és a reszelt citromhéjjal. Hozzákeverjük a túrót is. A zsemlék belsejét apró morzsákra tépkedjük,és beleáztatjuk a megmaradt tejbe. Miután felszívta a tejet, ezt is hozzátesszük a túrós masszához, illetve a csipet sóval együtt habbá vert tojásfehérjéket is. Miután összeállt a massza, visszatöltjük a zsemlékbe, rátesszük a zsemlék tetejét is.

180 fokos sütőben megsütjük. Sülés közben a massza megemelkedik a "kalappal" együtt.


4 megjegyzés:

  1. Fantasztikus, miket tudsz!!! Csudaklassznak tűnik!

    VálaszTörlés
  2. Jaj ezt mi is nagyon szeretjük!! Anyósomtól tanultam a receptjét,hidegen- melegen is nagyon finom.

    VálaszTörlés
  3. Mi is nagyon szeretjük és milyen régen csináltam már!

    VálaszTörlés
  4. Ez a gyerekeim egyik kedvence! Nálam is várakoznak a fotók, csak a nyári szezon miatt most nem került rá sor...

    VálaszTörlés