Kefires-korpás perecek


Hozzávalók:

65 dkg BL80 liszt
5 dkg Graham-liszt
5 dkg búzakorpa
3 tk. tengeri só
30 dkg öregtészta
2 dkg élesztő
1,5 tk. cukor
2 pohár kefir
kb. 2 dl víz
3 ek. olivaolaj
A liszteket összekeverjük a sóval. A kefirt összelangyosítjuk a vízzel és a cukorral, felfuttatjuk benne az élesztőt. A víz mennyisége eltérő lehet! Az élesztős keveréket, az olajat és az öregtésztát hozzáadjuk a lisztekhez, majd bedagasztjuk a tésztát. Lefedve kb. 20-25 percig kelesztjük. Hozzágyúrjuk a búzakorpát, majd még egyszer bedagasztjuk a tésztát. Lefedve duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk és 18 egyforma részre osztjuk a tésztát. Minden egyes tésztadarabot először hengerré sodrunk, majd megformázzuk a pereceket. Sütőpapírral borított tepsire ültetjük őket, majd újra megkelesztjük. 180 fokos sütőben kb. 15-16 perc alatt megsülnek. A pereceket még forrón megspricceljük hideg vízzel.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések