Mákos és vaníliás csiga



Hozzávalók:
10 dkg mák
reszelt citromhéj
porcukor ízlés szerint
tej
vaníliás porcukor
10 dkg vaj
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítottam, 2 részre osztottam, de nem egyenlő nagyságúakra. A nagyobb részét mákkal töltöttem meg. A mákot az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és reszelt citromhéjjal összekevertem, és annyi tejet adtam hozzá, hogy kenhető legyen. A tésztát kinyújtottam, megkentem a máktöltelékkel, felcsavartam, kb. ötcentis darabokra vágtam. A vajat felolvasztottam. A csigákat egyenként belemártottam az olvasztott vajba, és úgy tettem a kb. 25x30 cm-es tepsibe, hogy a vajas részek érjenek össze. Így szépen szét lehet majd választani őket sütés után.
A tészta másik részét is kinyújtottam, vaníliás porcukorral szórtam meg, feltekertem, darabokra vágtam, ugyanúgy olvasztott vajasan tettem a tepsibe. A maradék vajat a csigák tetejére öntöttem.
A csigákat még egyszer megkelesztettem, majd 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütöttem. A tetejét kb. 20 perc után takarni kell.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések