Quiche gazdagon



A quiche-t, a franciák lepényét sokan elkészítették már, sokféle módon. Én most Max alapreceptjét vettem alapul, kicsit változtatva a mi ízlésünk szerint, és megtöltve mindenfélével, amit a hűtőben találtam.

Hozzávalók:

A tésztához:
25 dkg simaliszt (benne 1 tk. sütőpor)
10 dkg vaj
csapott tk. só
víz

Az öntethez:
2 tojás
2 dl tejszín
2 ek. krémsajt
só, bors

A töltelékhez:
főtt császárszalonna szeletek
gomba
újhagyma
kaliforniai paprika
keménysajt kockák

A tésztát összegyúrjuk, hűtőben fél órát pihentetjük. Az öntethez összekeverjük a tojásokat a tejszínnel és a krémsajttal, sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket összevágjuk.
A tésztát kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy laposabb sütőformát úgy, hogy a tésztának pereme is legyen.



A tésztára ráfektetjük a szalonnaszeleteket.


Beletesszük a zöldségeket és a sajtot is.


Ráöntjük a tojásos-tejszínes keveréket és 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.



6 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, szinte érzem az illatát!!!! Megyek hozzád ebédre, imádom az ilyen finomságokat.

    VálaszTörlés
  2. Hmm... Hát ez megint egy költemény, nagyon guszta...:))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom lehet! Sajnos a Quichekből nem lehet kihagyni a tojást, se helyettesíteni, így marad a csodálat!:))

    VálaszTörlés
  4. Igazán finom töltelékkel pakoltad meg!!!

    VálaszTörlés