Szilvás lepény

Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg vaj, vagy 23 dkg margarin
3 dkg élesztő a lisztben elmorzsolva
1 dl tejföl
kevés só
4 ek. cukor
1 tojás sárgája
pici rum
tej annyi, hogy gyúrható tésztát kapjunk
Tetejére:
zsemlemorzsa
kb. 10 dlkg darált mandula, dió vagy mogyoró
porcukor, mennyisége a szilva édességétől függ
fahéj
1 kg szilva
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, fél órát pihentetjük. Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk, a kinyújtott tésztát elterítjük benne. Enyhén megszórjuk zsemlemorzsával.
A kimagozott szilvákat félbevágjuk, és a tészta tetejére rakjuk úgy, hogy félig fedjék egymást.
Megszórjuk ízlés szerinti mennyiségű porcukorral elkevert darált mandulával. Az eredeti receptben nem szerepel a fahéj, én egy keveset tettem rá, a szilvával remek párost alkot.
180 fokos sütőben 30-40 perc alatt megsül.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések