Fahéjas-almás szelet


Régi családi receptünk ez a finom sütemény.

Hozzávalók:
45 dkg liszt (benne 1 cs. sütőpor)
37 dkg cukor
2 tojás
15 dkg olvasztott vaj
1 tk. fahéj
ízlés szerint kakaó
fél kiló reszelt alma
kevés tej

A tojásokat kikeverjük a cukorral, az olvasztott vajjal. Hozzátesszük a fahéjat, a kakaót, a lisztet, majd a reszelt almát. Annyi tejet adunk hozzá, hogy lágy masszát kapjunk. Sütőpapírral bélelt, kb. 25x30 cm méretű tepsibe simítjuk a tésztát.   

180 fokos sütőben tűpróbáig (20-25 perc) sütjük. Amíg sül, kikeverünk 10 dkg porcukrot, 1 ek. kakaót, 2 dkg vajat 2 evőkanál vízzel. A megsült, a forró tésztára rákenjük a mázat. Mire a tészta kihűl, a máz is megkeményedik.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések