Kockás kalács



Hozzávalók:
kb.10 dkg darált mák
kevés tej
reszelt citromhéj
porcukor ízlés szerint
A megkelt tésztát nyújtólapon téglalappá sodortam, a széleit levágtam és félretettem, majd ebből lesz a keret. Hosszában 4 egyforma széles csíkot vágtam belőle. A mákot összekevertem a reszelt citromhéjjal, megcukroztam, tettem bele annyi tejet, hogy kenhető legyen. 2 csíkot megkentem a máktöltelékkel. Kb. 3 ek. porcukorhoz annyi tejet adtam, míg szintén kenhető lett, a másik két csíkot ezzel kentem meg.

A csíkokat feltekertem és középen elvágtam, így 2x4 rudat kaptam.

A tekercseket hosszában bevágtam, de nem vágtam teljesen ketté.

Sütőpapírral borított tepsire tettem a csíkokat, és a képen látható fonatot készítettem. A félretett tésztából keretet csináltam, ezzel fogtam össze a formát, és tüntettem el a kilógó részeket.

A tepsin még egyszer megkelesztettem a tésztát, majd 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt készre sütöttem. A tetejét kb. 20 perc sütés után takarni kell.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések