Méhkas süti






A szokásos keksztekercs masszámat használtam hozzá.

Hozzávalók:
50 dkg darált háztartási keksz
20 dkg porcukor
2 dl tej
10 dkg vaj
rumaroma ízlés szerint
kakaó
egész kekszek a sütik alá

A darált kekszet kétfelé vettem, negyed-háromnegyed arányban. A tejet, vajat porcukrot összefőztem, a rumaromával ízesítettem. Kb. negyed részét még forrón ráöntöttem a keksz negyedrészére. A többi folyadékot kakaóval sötétre színeztem, újra összeforraltam, és ráöntöttem a keksz háromnegyed részére.
Mikor kicsit kihűlt, összegyúrtam mind a két masszát külön-külön.


Az összecsukott formába kell a masszát belegyömöszölni tetszés szerinti színösszeállításban, jól belenyomkodni, majd szétnyitni a formát. A süti szépen kijön a formából, akkor egész kekszre kell ráültetni. Ha van türelmünk hozzá (nekem most csak egy süti erejéig volt), akkor fakanál nyelével lehet mélyedést nyomni a tészta belesejébe, és a másik színű masszával kitölteni a lyukat.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések