Raffaello szelet



Hozzávalók:
10 tojás
24 dkg porcukor
15 dkg kókuszreszelék
4 ek. rétesliszt
1 cs. sütőpor
fél citrom leve
3 ek. kakaópor
15 dkg darált mandula
20 dkg kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. vaníliás pudingpor
3 dl tej
20 dkg vaj
csipet só
A tetejére: 3 dkg kókuszreszelék

5 tojás fehérjét csipet sóval kemény habbá verünk, mikor majdnem kész, belekeverünk 12 dkg porcukrot is. 15 dkg kókuszreszeléket, 2 ek. réteslisztet és fél csomag sütőport összekeverünk, beleforgatjuk a habba, hozzátesszük a citromlevet is. Lazán összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk a masszát, 180 fokos sütőben megsütjük.

5 tojás fehérjét csipet sóval szintén kemény habbá verünk, mikor majdnem kész, belekeverünk 12 dkg porcukrot is. 15 dkg darált mandulát, 3 ek. kakaót, 2 ek. réteslisztet és a másik fél csomag sütőport összekeverjük, a habba forgatjuk, lazán összekeverjük. Sütőpapírral borított tepsire egyenletesen elsimítjuk a masszát, megsütjük. A tésztákat nem szabad túl sokáig sütni, mert kiszáradnak, és nem lehet őket szépen szeletelni. A lapok 9-10 perc alatt megsülnek.
A krémhez a 10 tojás sárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral, a pudingporral, a kristálycukorral és egy kevés tejjel. Hozzáöntjük a többi tejet és sűrűre főzzük. Kihűtjük. Ha nagyon csomós lenne, botmixerrel kikeverjük. A szobahőmérsékletű vajat kockákra vágjuk, és apránként belekeverjük a főzött krémbe. Szép simára keverjük.

A fehér lapra rákenjük a krém kb. kétharmad részét, rátesszük a barna lapot, majd rákenjük a maradék krémet. A tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések