Zsemle füstölt sajttal



Hozzávalók:

60 dkg sima liszt
1 tk. só
1 tojás
2 dl tej
100 g joghurt
2 ek. cukor
2 dkg élesztő
40 g olaj
kb. 8 dkg füstölt sajt

A lisztet elkeverjük a sóval. A tejet, a joghurttal és a cukorral összelangyosítjuk, felfuttatjuk benne az élesztőt. Összedolgozzuk a lisztet, az élesztős keveréket, a tojást és az olajat. Sima, ruganyos tésztát dagasztunk. Lefedve kb. 20 percig kelesztjük, majd újra átdolgozzuk a tésztát. Lefedve a dupljára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk. Megformázzuk a zsemléket, majd sütőpapírral borított tepsire ültetjük őket. A zsemléket a duplájára kelesztjük. Én most nem kentem le tojással, mint az eredeti recept írta, hanem megszórtam reszelt füstölt sajttal. Ha azt akarjuk, hogy a sajt ráolvadjon a tetejére, akkor friss sajtot használjunk. Én előtte kicsit megszárítottam a sajtot, így maradt szép szálas, ropogós a zsemlék tetején.
180 fokos sütőben kb. 16-17 perc alatt szép pirosra sütjük.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések