Barackhabtorta felnőtteknek




Hozzávalók:
20 dkg félkeserű csokoládéba mártott ostyarolád
5 dkg csokis Kelloggs kukorica- vagy rizspehely
10 dkg vaj
nagy doboz őszibarackkonzerv (kb. 50 dkg)
fél zacskó instant zselatin
3 ek. ízben harmonizáló likőr (nálam őszibarack)
10 dkg sárgabaracklekvár
5 dkg porcukor
2 cs. vaníliáscukor
4 dl habtejszín
csokilapkák

Az ostyarudakból 12 db-ot félreteszünk, a többit a rizspehellyel együtt aprítógépben durvára aprítjuk. A vajat felolvasztjuk, összekeverjük az ostyás keverékkel. 24 cm-es kapcsos tortaforma aljára fóliát terítünk, kanállal egyenletesen belenyomkodjuk, elsimítjuk a masszát. A szélét kirakjuk az ostyarudakkal, rányomkodjuk, majd fél őszibarackokat fektetünk a tetejére. Hűtőbe tesszük. A zselatint  feloldjuk a likőrben, elkeverjük benne a porcukrot, a lekvárt és 1 cs. vaníliás cukrot. Ha gyerekeknek készítjük a tortát, a likőrt helyettesítsük a barackbefőtt levével. 2,5 dl tejszínt habbá verünk, összekeverjük a lekváros-likőrös keverékkel. Rákenjük a tésztára, és legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.
A díszítéshez a tortát kirakjuk a maradék őszibarackkal, a maradék tejszínhabot a másik csomag vaníliáscukorral felverve habrózsákat nyomunk a tetejére, csokilapocskákkal díszítjük.







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések