Egyszerű fehérkenyér formában



Hozzávalók:
60 dkg finomliszt
2 tk. tengeri só
2,5 dkg élesztő
kb. 3 dl tej
3 dkg vaj
pici cukor
csipet aszkorbinsav
2 ek. burgonyapehely

A lisztet elkeverjük a sóval, az aszkorbinsavval és a burgonyapehellyel. A tejet a cukorral és a vajjal összelangyosítjuk, felfuttatjuk benne az élesztőt. Alaposan bedagasztjuk a tésztát. Lefedve 20 percig kelesztjük, majd újra átdolgozzuk. Ismét lefedjük és a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és megformázzuk a kenyeret, hosszúkás formát alakítunk ki. Sütőpapírral bélelt szögletes, hosszúkás sütőformába fektetjük a tésztát, majd újra megkelesztjük. 180-190 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük a kenyeret. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések