Krémes-almás süti



Hozzávalók:
12 db közepes alma
1 citrom leve
3-4 ek. cukor
64 db vajas keksz
30 dkg mascarpone
4 dl tejszín
porcukor ízlés szerint
1 cs. vaníliás cukor
A tetejére:
kb. 8 dkg pirított, vágott mandula

Az almát meghámoztuk, lereszeltük, belekevertük a citrom levét, 3-4 ek. cukrot, fahéjjal ízesítettük. Addig pároltuk, amíg a levét elfőtte. A tejszínt habbá vertük, porcukorral és vaníliás cukorral édesítettük, belekevertük a mascarponét. A mandulát aprítógépben durvára daráltuk, teflonserpenyőben szárazon megpirítottuk.
25x30 cm-es tepsit alufóliával kibéleltünk. Az alját kiraktuk egy sor keksszel.


Rákentük először az alma, majd a tejszínkrém egynegyed részét.

Újra egy sor keksz következett, és így tovább. A negyedik sor keksz fölé az utolsó adag alma, majd a tejszínkrém került. Meghintettük a durvára vágott mandulával.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések