Mandulás sós kifli


Hozzávalók:
50 dkg BL80 liszt
5 dkg Graham liszt
2 tk. tengeri só
kb. 2,5 dl tej
1 tk. cukor
2,5 dkg élesztő
5 dkg vaj
0,5 dl tejszín
szeletelt mandula a szóráshoz

A liszteket elkeverjük a sóval. Összelangyosítjuk a tejet, vajat, tejszínt és cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztes keveréket összedolgozzuk az élesztős keverékkel, alaposan bedagasztjuk a tésztát. Sima, ruganyos tésztát kapunk. Lefedve kb. 20 percig kelesztjük. Újra átdolgozzuk, majd lefedve a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk. Én 15 darabra vágtam a tésztát, így nem túl nagy kifliket kaptam. Minden tésztadarabot kisodrunk, megszórjuk a szeletelt mandulával, majd feltekerjük és kifli formára igazítjuk.

Sütőpapírral borított tepsire tesszük a kifliket, újra megkelesztjük őket. Majd vízzel lespricceljük, és szeletelt mandulával megszórjuk a tetejüket.






















180 fokos sütőben kb. 15-16 perc alatt megsülnek. A mandula ropogós marad a belsejében, a tetején pedig megpirul.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések