Puncskocka



Hozzávalók:
7 tojás
15 dkg porcukor
24 dkg liszt
1 cs. sütőpor
csipet só
A töltelékhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
2,5 dl tej
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
rum ízlés szerint
2 ek. lekvár
kb. fél üveg meggybefőtt apróra vágva
kakaópor
A tetejére:
20 dkg porcukor
3 ek. citromlé
2 ek. meggylé

A lisztben elkeverjük a sütőport. Az egész tojásokat a porcukorral elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet, lazán összekeverjük. Sütőpapírral borított tepsiben 3 lapot sütünk. A töltelékhez a legkevésbé szépen sikerült lapot összemorzsoljuk. A tejet a pudingporral sűrűre főzzük, kicsit kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük. Összedolgozzuk az összemorzsolt lapot, a pudingot, a cukros-vajas keveréket, a meggyet, a lekvárt, a rumot és annyi kakaót, hogy barna színű legyen a massza. Megtöltjük a lapokat. A mázhoz a hozzávalókat simára keverjük, a tésztára kenjük.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések