Túróhullámok csokis tésztában
Hozzávalók:
A tésztához:
35 dkg liszt
1 púpozott tk. szódabikarbóna
2 ek. kakaópor
25 dkg porcukor
1 tojás
2 dl olaj
0,5 l natur joghurt vagy kefir
A túrókrémhez:
0,5 kg túró
7 dkg porcukor
3 ek. sűrű tejföl
1 cs. vaníliás cukor
reszelt citromhéj
A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát. A porcukrot, a tojást, a kakaót, az olajat és a joghurtot összekeverjük, beleforgatjuk a lisztet. Kb. 25x30 cm méretű tepsibe (sütőpapírra) elterítjük a masszát.
A túrókrémhez átpasszírozzuk, vagy villával nagyon finomra törjük a túrót. Simának, krémszerűnek kell lennie. Összekeverjük a többi hozzávalóval. A túrókrémet nyomózsákba szedjük, a kakaós tésztára hullámokat nyomunk egymással párhuzamosan.
180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése