Túróhullámok csokis tésztában







Hozzávalók:
A tésztához:
35 dkg liszt
1 púpozott tk. szódabikarbóna
2 ek. kakaópor
25 dkg porcukor
1 tojás
2 dl olaj
0,5 l natur joghurt vagy kefir

A túrókrémhez:
0,5 kg túró
7 dkg porcukor
3 ek. sűrű tejföl
1 cs. vaníliás cukor
reszelt citromhéj

A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát. A porcukrot, a tojást,  a kakaót, az olajat és a joghurtot összekeverjük, beleforgatjuk a lisztet. Kb. 25x30 cm méretű tepsibe (sütőpapírra) elterítjük a masszát.

A túrókrémhez átpasszírozzuk, vagy villával nagyon finomra törjük a túrót. Simának, krémszerűnek kell lennie. Összekeverjük a többi hozzávalóval. A túrókrémet nyomózsákba szedjük, a kakaós tésztára hullámokat nyomunk egymással párhuzamosan.

180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések