Csőben sült karfiol/brokkoli


Könnyű, finom vacsora zöldségkedvelőknek.

Hozzávalók:
1 fej karfiol/brokkoli
só, ételízesítő
A besamelhez:
4 dkg vaj
4 dl tej
2 ek. liszt

szerecsendió
A tetejére:
10 dkg reszelt sajt

A karfiolt/brokkolit bő, sóval és ételízesítővel elkevert vízben félpuhára, roppanósra főzzük. Lecsepegtetett, vajazott tepsibe elterítjük, ízlés szerint sózzuk.

A besamelhez 4 dkg vajat megolvasztunk, kicsit átforgatjuk rajta a lisztet, felengedjük a tejjel. Habverővel kevergetve sűrűre főzzük, pici reszelt szerecsendióval és sóval ízesítjük. Egyenletesen elosztjuk a karfiol/brokkoli tetején.

Reszelt sajttal megszórjuk.

180 fokos sütőben pirosra sütjük.

Brokkolival és karfiollal vegyesen:
Húsimádóknak, pirított szalonnával megszórva:

6 megjegyzés:

  1. De rendes vagy,gondolom a pasik a húsimádóak! :-)) Nagggggyon guszta,nagyon jó ötlet a szalonna!:-))

    VálaszTörlés
  2. Ebben a sorrendben jöhet, kérem szépen... ;)))

    VálaszTörlés
  3. Jajjj nekem, végem van!! Nagyon szeretem akár szalonnával, akár anélkül!!! Hoztam is a tányéromat :).

    VálaszTörlés
  4. Nálunk is elfogyna, így is-úgy is!!!

    VálaszTörlés
  5. ha esetleg marad egy kis adag... :D

    VálaszTörlés
  6. Andi, jól gondolod! A srácoknak készült a szalonna :))

    Egycsipet, megbeszéltük! :))

    Gizi, már kanalazom is a tányérodra. Ugye milyen finom? :))

    Trin, mi is nagyon szeretjük :))

    Dög, hát persze, gyere csak! :))

    VálaszTörlés