Florentin


Ez egy villámgyorsan összedobható, nagyon finom süti, igazi karácsonyi hangulattal, mesés ízkombinációban.

Hozzávalók:
kb. 35-40 db ostyakorong
3 dkg vaj
15 dkg kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor
1,8 dl tejszín
20 dkg szeletelt mandula
10 dkg kandírozott narancshéj
bevonócsoki

A vajat, cukrot, tejszínt összeforraljuk, belekeverjük a mandulát és az apró darabokra vágott narancshéjat. Hűvös helyen kicsit állni hagyjuk, majd a sütőpapírra felsorakoztatott ostyalapokra kis halmokat kanalazunk a masszából. 180 fokos sütőben 6-7 perc alatt szépen megpirulnak. Egy kis massza lefolyik az ostyákról és odapirul a sütőpapírra, ami magában is nagyon finom csemege. Bevonócsokit gőz felett felolvasztunk, a mandulás halmokra csorgatjuk.

Receptötlet a Sütés nagy enciklopédiája c. könyvből.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések