Gesztenyés tornyok




Hozzávalók:
2 cs. mirelit gesztenyepüré
8 dkg margarin/vaj
8 db babapiskóta
1 cs. vaníliáscukor
rum
A forgatáshoz:
kristálycukor
A belsejébe:
magozott meggybefőtt
kevés marcipán
A díszítéshez:
bevonócsoki és/vagy tojáshab

A gesztenyemasszát felolvasztottam, a babapiskótát aprítógéppel porrá őröltem. Összeállítottam a masszát, hűtőben kb. egy órát állni hagytam.  A marcipánmasszából pici golyókat formáztam, akkorákat, amekkorák a meggyszemek belsejébe beleférnek. A gesztenyés masszából kb. 4 cm átmérőjű golyókat formáztam, mindegyik közepébe egy marcipános meggyszemet rejtettem. Formázáshoz az alábbi eszközt használtam:

A golyókat egyenként kristálycukorba forgattam, belenyomtam az összecsukott formába. A formát szétnyitva szép kis tornyokat kaptam.

A díszítéshez a Mikulás tortából megmaradt olvasztott csokit és tojáshabot használtam fel.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések