Mézes puszedli





Hozzávalók:
12,5 dkg margarin
12,5 dkg méz
3 tojás sárgája
15 dkg porcukor
fél citrom leve
4 ek. tejföl
35 dkg liszt
10 dkg Graham-liszt
1 tk. mézes fűszerkeverék
fél cs. sütőpor
csipet só
A bevonáshoz:
3 tojás fehérje
1 tk. citromlé
25 dkg porcukor

A margarint és a mézet kis lángon összeolvasztjuk. A liszteket összekeverjük a csipet sóval, a mézes fűszerkeverékkel és a sütőporral. A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, a tejföllel, belekeverjük a citromlevet is. Összedolgozzuk a háromféle masszát, lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, majd 4 részre osztjuk. Mindegyik részből rudat sodrunk, diónyi darabkákat vágunk belőlük. Mindegyik darabkából golyót formázunk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tetejüket kicsit lenyomjuk. 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük. Ha elkezd pirulni a tetejük, már ne süssük őket tovább, hogy finom puhák maradjanak. Ebből a masszából 48 db puszedlit kaptam.

 
A 3 tojás fehérjéből a citromlével kemény habot verünk, hozzákeverjük a porcukrot is. Kemény habbá verjük. A puszedliket még melegen belemártjuk a habba, visszatesszük őket a tepsire, majd kb. 100 fokos sütőben megszárítjuk a bevonatukat.
Gőz felett olvasztott csokival tetszés szerint díszítjük a tetejüket.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések