Óceántorta



A piskótához 9 tojás sárgáját kikevertem 45 dkg cukorral, 3,3 dl tejjel, 3,3 dl olajjal. 75 dkg lisztben elkevertem 1,5 csomag sütőport, majd a lisztes keveréket összekevertem a tojásossal. A 9 tojás fehérjét csipet sóval és 10 dkg cukorral kemény habbá vertem, lazán beleforgattam a tésztába. 26, 22 és 18 cm átmérőjű tortaformák aljába sütőpapírt terítettem, az oldalukat margarinnal kikentem, a tésztát egyenletesen elosztottam bennük. A piskótákat tűpróbáig sütöttem (kb. 45 perc)

A krémhez 30 dkg cukrot összekevertem 2 ek. liszttel. Hozzákevertem 3 ek. vizet és 3 ek. tejet, majd 4 egész tojást. Gyakori kevergetés mellett a krémet sűrűre főztem, majd kihűtöttem. 30 dkg margarint habosra kevertem, majd a főzött krémmel összevegyítve, az egészet sima krémmé kevertem. Elfeleztem, majd az egyik felébe rumot, kakaót és egy marék darált diót kevertem, ezzel töltöttem meg az alsó lapot. A krém másik felébe vaníliáscukrot kevertem, ezzel töltöttem meg a középső tortát. A legkisebb tortát nutellával és banánkarikákkal töltöttem meg.
A középső és a felső torta alá keménypapírt vágtam, amiket folpack fóliával bevontam. A legalsó tortakarikába 3 db hurkapálcát szúrtam a tortalap magasságában, nehogy összecsússzanak a tészták.
A tortát bevontam enyhén édesített tejszínhabbal. 4 dl-t kék ételfestékkel márványosra színeztem, ez került a külsejére, 2 dl-t fehéren hagytam, ebből lettek a habrózsák.
Díszítőmarcipánt kékre színeztem, kiöntőforma segítségével megformáztam a tengeri élőlényeket, részletesen olvasható itt. A torta oldalát habkártyával hullámosra igazítottam, a marcipánfigurákkal díszítettem.
Csokiból számokat készítettem, leírása itt található.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések