Túrós zserbó

Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg porcukor
1 mk. szódabikarbóna
2 ek. tejföl
10 dkg margarin
2 tojás sárgája
kakaópor
A diós réteghez:
darált dió
baracklekvár
A töltelékhez:
50 dkg túró
20 dkg cukor
3 ek. búzadara
3 tojás sárgája + 5 tojás fehérje
1 citrom reszelt héja
2 ek. tejföl
1 cs. vaníliás cukor
A tetejére:
10 dkg bevonócsoki
1 ek. olaj

A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, majd a hozzávalókból tésztát gyúrunk. Három részre osztjuk, kétharmad részét kakaóporral sötétre színezzük.
A töltelékhez a tojássárgákat habosra keverjük a túróval, hozzáadjuk a tejfölt, a vaníliáscukrot és a reszelt citromhéjat is. Beleforgatjuk az 5 tojás fehérjéből vert habot.
Sütőpapírral bélelt, kb. 25x30 cm méretű tepsibe fektetjük a kinyújtott világos tésztát. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk darált dióval. Kinyújtjuk és rátesszük az egyik barna lapot. Ezt is megkenjük lekvárral, megszórjuk dióval, majd rásimítjuk a túrós tölteléket. A másik barna lapot a túrókrém tetejére fektetjük, villával kicsit megszurkáljuk.
180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
Gőz fölött felolvasztjuk a bevonócsokit, hozzákeverjük az olajat. Bevonjuk a süteményt.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések