A diós kocka három élete



Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
12 dkg porcukor
18 dkg dió
6 ek. liszt
1 cs. sütőpor
csipet só
A vaníliás krémhez:
20 dkg porcukor
2 ek. víz
2 ek. tej
3 tojás (nálam 2 db nagyobb)
1,5 ek. liszt
1 tk. vaníliakivonat, vagy 1 cs. vaníliáscukor
20 dkg margarin

A 6 tojás sárgáját kikeverjük a 12 dkg porcukorral, a lisztben elkeverjük a sütőport. A tojásos keverékben elkeverjük a darált diót, a lisztes keveréket, 2-3 ek. vízzel hígítjuk, majd lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert tojáshabot. 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt (tűpróbáig) megsütjük.
A krémhez a 20 dkg porcukrot összekeverjük a többi hozzávalóval (kivéve a margarint), sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint felhabosítjuk, és összekeverjük a főzött krémmel. A krémet a kihűlt diós piskótára egyenletesen elkenjük.

Az első képen látható változatnak kb. 1 dl áfonyalikőrben áztatott aszalt áfonya került a tetejére.
A második képen lévőnek rumban áztatott mazsolával raktam ki a tetejét.
A következő képen pedig a gyerekeknek szánt változat, egyszerűen olvasztott csokival díszítve. A bevonócsokit gőz felett megolvasztottam, 1 ek. olajjal elkevertem, nejlonzacskó segítségével a süti tetejére csorgattam.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések