Etus szelet



 
Hozzávalók:
35 dkg liszt
1 kk. szódabikarbóna
15 dkg porcukor
15 dkg margarin
4 dkg kakaó
2 tojás
A krémhez:
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
0,5 l tej
6 ek. liszt
2 cs. vaníliás cukor
rum
A tetejére:
bevonócsoki
olaj

A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, majd összegyúrjuk a hozzávalókat. A recept 4 dkg kakaót ír, én ezt soknak találom, így a kakaót nem mértem, csak sötétre színeztem vele a tésztát. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, majd tepsi hátán 4 lapot sütünk.
A krémhez a tejet a 6 ek. liszttel sűrűre főzzük, kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, összedolgozzuk a kihűlt főzött krémmel, rummal és vaníliával ízesítjük.
Gőz felett felolvasztunk 9-10 dkg bevonócsokit 1-2 ek. olajjal. A lapokat megtöltjük, a süteményt az olvasztott csokival bevonjuk. Másnap szeleteljük.
 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések