Mogyorós perec





Hozzávalók:
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
10 dkg darált mogyoró
25 dkg vaj
1 kisebb tojás sárgája
1 ek. hideg víz
1 mk. fahéj
reszelt citromhéj
1 mk. vaníliakivonat
csipet só
A tetejére:
barnacukor vagy bevonócsoki

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, a hűtőben egy órát pihentetjük. Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk, az alábbi perecformázóval kis pereceket készítünk. Nagyon jó kis készülék, a belsejében rugó van. Belenyomjuk a tésztába, a tepsi felett benyomjuk a tetejét, a perec kipottyan a sütőpapírra. Kiszaggatjuk az összeset, 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt világosra sütjük.
 
Azokat a pereceket, amiket nem akartam csokival bevonni, sülés előtt megszórtam barnacukorral. A többit kihűlés után olvasztott bevonócsokiba mártottam. A csokit gőz felett olvasztottam fel, kevés olajjal elkeverve.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések