Barackos charlotte


Hozzávalók:
A tésztához:
7 tojás
14 dkg cukor
14 dkg liszt
baracklekvár
A krémhez:
50 dkg túró
2 dl tej
20 g zselatin
15-20 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
reszelt citromhéj
2 dl habtejszín
barackbefőtt
A piskótához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a lisztet, majd lazán belekeverjük a tojások fehérjéből keményre vert habot. 200 fokos sütőben, sütőpapírral bélelt tepsin 8-10 perc alatt megsütjük a tésztát. Még forrón lehúzzuk róla a sütőpapírt, feltekerjük, kihűtjük. A tésztát megkenjük a baracklekvárral, szorosan felcsavarjuk. Egy gömbölyű tálat kibélelünk fóliával, és körberakjuk a piskótatekercsből vágott szeletekkel. 7-8 szeletet tegyünk félre a tetejére.
Elkészítjük a tölteléket. A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a zselatint. A túrót áttörjük, simára keverjük a zselatinos tejjel, hozzákeverjük a cukrot (ízlés szerint), a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, majd hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt. A masszát beletöltjük a piskótával körberakott tálba. Konzerv barackokat nyomkodunk a túrós krémbe, majd a maradék piskótaszeletekkel kirakjuk a süti tetejét, ez lesz majd az alja.
Egy éjszakán át hűtjük, majd egy nagyobb tálra borítjuk. A fóliát lehúzzuk a tetejéről.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések