Báránytorta Húsvétra


Hozzávalók:
A torta alapjához:

9 tojás
35 dkg cukor
15 dkg liszt
30 dkg vaj
30 dkg étcsokoládé
A torta tetejéhez:

15 dkg méz
7 dkg vaj
2 tojás
15 dkg porcukor
4 teáskanál mézes fűszerkeverék
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál víz
50 dkg simaliszt
A díszítéshez:

2,5 dl habtejszín
5 dkg csokoládé
A fűhöz:
10 dkg kókuszreszelék
zöld ételfesték paszta
A tojásokhoz és virágokhoz:
5 dkg marcipán
ételfesték paszta 3-4 színben

A torta alapjához gőz felett felolvasztunk 30 dkg étcsokoládét és 30 dkg vajat. Közben felverjük a 9 tojást, összekeverjük a 15 dkg liszttel és 35 dkg cukorral. A tojásos keveréket összedolgozzuk a csokis masszával. Sütőpapírral bélelt, 25x30 cm méretű tepsibe öntjük a masszát, 180 fokos sütőben, 30-35 perc alatt megsütjük.
A mézes laphoz kis lángon összeolvasztjuk a 15 dkg mézet a 7 dkg vajjal. Az 50 dkg lisztben elkeverjük a mézes fűszert, a szódabikarbónát. A tojásokat elkeverjük a 15 dkg porcukorral és a vízzel. Összedolgozzuk a mézes keveréket a vízzel, a tojásos és a lisztes keverékkel. A tésztát egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.

Elkészítjük a bárány-sablont. Mesekönyvből, kifestőkönyvből tudunk ilyen állatfigurát kimásolni, kinagyítani, majd papírból kivágni.
A mézes tésztát lisztezett nyújtólapon kb. 0,5 cm vastagra kinyújtjuk, áttesszük egy sütőpapírral bélelt sütőlapra. Rásimítjuk a papírsablont, majd a sablont éles késsel körbevágjuk. A belső vonalakat a sablonon keresztül tűvel végigszurkáljuk, hogy majd tudjuk, hová kell a csokivonalakat húzni. A sablont levesszük, a tésztát 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.

Gőz felett megolvasztunk 5 dkg csokoládét. Nejlonzacskóba kanalazzuk, a zacskót összefogjuk, a végét megcsomózzuk. A zacskó sarkát ollóval levágjuk. A csokis tésztát vízszintesen félbevágjuk, a két réteg közé 0,5 dl tejszínhabot kenünk. A csokival megrajzoljuk a bárányt.
A csokis tésztára rátesszük mézes bárányformát, majd körbevágjuk.

Leemeljük a mézes tésztát, majd a most már bárány formájú csokitortát tejszínhabbal bevonjuk.

Visszatesszük a mézes tésztát, a bárány „gyapját” habzsákba, vagy kinyomócsővel ellátott nyomózsákba töltött tejszínhabból alakítjuk ki.

A fűhöz a kókuszreszeléket összemorzsoljuk a zöld színű festékpasztával. Nejlonkesztyűt használjunk!
A bárány köré szórjuk a „füvet”.

A marcipánt 4-felé osztjuk, egyenként belegyúrjuk a festékeket. Tojásokat és virágokat formázunk, amiket a fűbe „ültetünk”.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések