Madártej

Klasszikus desszert Horváth Ilona szakácskönyvéből. Habos-vaníliás finomság akár forrón, akár hidegen, mindenhogyan nagy kedvencünk.

Hozzávalók:
1,5 liter tej
4 tojás
15 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 ek. liszt
csipet só

A tejben elkeverünk 5 dkg cukrot, majd feltesszük főni. A tojások fehérjét csipet sóval, 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. A forrásban lévő tejbe kanállal habgaluskákat szaggatunk, a galuskák mindkét oldalát 1-2 percig főzzük. Szűrőkanállal lecsepegtetjük, egy nagyobb tálba rakosgatjuk. A tojások sárgáját habosra keverjük a maradék cukorral, a vaníliás cukorral és a liszttel. A forró tejből beleöntünk kb. fél liternyit, jól elkeverjük. Erre azért van szükség, mert így megfő a tojássárgája, és a későbbi főzésnél nem fog összecsomósodni. A tojásos keveréket visszaöntjük a tejbe, folytonos kevergetés mellett, lassú tűzön sűrűre főzzük. Még forrón a habgaluskákra öntjük.

5 megjegyzés:

  1. :)) Én már hónapok óta tervezem, de még nem jutottam el a megvalósításig, úgyhogy leraboltam a képről ezt az adagot! Köszi! :D

    VálaszTörlés
  2. Nálunk az uram nagy kedvence, úgyhogy küldhetnél neki,biztos nem ellenkezne!:-))
    Jól néz ki nagyon!:-))

    VálaszTörlés
  3. Szeretjük, imádjuk, de a cuki tányér ahogy nézi mi van a fejében, nagyon édes. :))

    VálaszTörlés
  4. Bevallom őszintén még nem csináltam, pedig a párom nagyon szereti. Viszem a receptet!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm szépen Mindenkinek! :))

    VálaszTörlés