Szalonnás kifli


Hozzávalók:
1 kg finomliszt
4 dkg élesztő
5 tk. tengeri só
kb. 3 dl tej
2 tk. cukor
8 dkg vaj
2 dl natur joghurt
10 dkg baconszalonna
A tejet összelangyosítjuk a joghurttal, a cukorral és a vajjal. Felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót. Bedagasztjuk a tésztát. Lefedve kb. fél órát kelesztjük, majd újra átdolgozzuk. Lefedjük és a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett nyújtólapra borítjuk, 16 részre osztjuk. A tésztagombócokat egyenként kisodorjuk, a tészta szélére baconszalonnát fektetünk.
A tésztát feltekerve megformázzuk a kifliket.
A kifliket sütőpapírral borított tepsire fektetjük. Kb. fél órát kelesztjük, majd 200 fokos sütőben 18-20 perc alatt megsütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések