Angol húsvéti zsemle


Hozzávalók:
50 dkg BL80 liszt
1 tk. tengeri só
1,5 tk. porélesztő
2,5-3 dl tej
5 dkg cukor
5 dkg vaj
reszelt citromhéj
2 tk. mézes fűszerkeverék
1 tojás
A tetejére:
3 ek. liszt
3 ek. víz
A mázhoz:
2 ek. cukor
4 ek. víz
A lisztet elkevertem a sóval, cukorral, szárított élesztővel, mézes fűszerrel és reszelt citromhéjjal. A tejet összelangyosítottam a vajjal. Az egészet összedolgoztam, egy tojást még hozzáadva bedagasztottam  a tésztát. 20 perc pihentetés után még egyszer átgyúrtam, lefedve a duplájára kelesztettem. A megkelt tésztát 12 egyforma részre osztottam, megformáztam a zsemléket, sütőpapírral borított tepsire ültettem őket. A zsemle akkor lesz finom, ha sütés előtt a duplájára kel. A kelesztés ideje alatt összekevertem a lisztet a vízzel, a masszát nejlonzacskóba kanalaztam, a zacskó sarkát kivágva rárajzoltam a kereszteket a zsemlék tetejére. 200 fokos sütőben 12 perc alatt megsültek. Közben a 2 ek. cukrot 4 ek. vízzel szirup sűrűségűre beforraltam. A sütőből kivett, még forró zsemléket megkentem a cukorsziruppal.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések