Hokkaido kalács illatosan

Húsvétra sütöttem ezt a kalácsot tejszínes kelttésztából. Finom illatát a narancslé és a kandírozott narancshéj adja. 

Hozzávalók:
60 dkg liszt
csipet só
1 dl tej
1 dl narancslé
2 dl tejszín
3 dkg élesztő
10 dkg cukor
1 tojás
reszelt citromhéj
kakaópor
cukrozott narancshéj

A lisztben elkeverjük a csipet sót és a reszelt citromhéjat. A tejet, a narancslevet és a tejszínt egy tk. cukorral összelangyosítjuk, felfuttatjuk benne az élesztőt. Összedolgozzuk a lisztet, az élesztős keveréket, a maradék cukrot és a tojást. A tészta felét kakaóporral sötétre színezzük. Mindkét tésztát lefedve kb. 20 percig kelesztjük, majd újra átdogozzuk. Lefedve mindkettőt kétszeresére kelesztjük.
Mindkét tésztát négy részre osztjuk. Kinyújtunk egyet a világosból, egyet a kakaósból, egymásra fektetjük őket. Itt tehetjük rá a cukrozott narancshéjat.
Felcsavarjuk.
Egy hosszúkás sütőformát sütőpapírral kibélelünk, keresztben beletesszük a tekercseket.
200 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük, 15 perc után a tetejét takarjuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések