Kukoricás kifli


Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
5 dkg kukoricadara
2 tk. tengeri só
2 dl joghurt
kb. 1 dl víz
1 tk. cukor
2,5 dkg élesztő
5 dkg vaj

A lisztet elkeverjük a kukoricadarával és a sóval. A joghurtot, a vizet, a cukrot és a vajat összelangyosítjuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Kidolgozzuk a tésztát, lefedve kb. fél órát pihentetjük. Újra bedagasztjuk, majd lefedve a duplájára kelesztjük. Lisztezett nyújtólapra borítjuk, 10 egyforma részre osztjuk. Egyenként kisodorjuk a tésztadarabokat, feltekerve megformázzuk a kifliket, majd sütőpapírral borított tepsire ültetjük őket. Még egyszer megkelesztjük, majd vízzel megkenjük és kukoricadarával megszórjuk a tetejüket. 180 fokos sütőben 14-15 perc alatt ropogósra sülnek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések