Pikáns hústekercsek

Nagymamám régi, kb. hatvanéves receptjét követve, sertéshúst töltöttem meg tojással és uborkával, pikáns babéros mártással leöntve, rizskörettel tálalva. A különlegességek kedvelőinek ajánlom.

Hozzávalók:
1 kg sertéscomb szeletelve
4 tojás
4 nagyobb vagy 16 pici
csemegeuborka
2 fej vöröshagyma
1,5 dl olívaolaj
8-10 szem egész bors
1 db nagyobb babérlevél
2 dl tejföl
3 púpozott evőkanál
rétesliszt

bors

A tojásokat sós vízben keményre főzzük, megtisztítjuk, majd negyedekbe vágjuk. A nagyobb uborkákat felvágjuk, a kisebbeket egészben hagyjuk. Összesen annyi uborkaszeletre lesz szükségünk, ahány hússzeletünk van.
A hússzeleteket megmossuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
Mindegyik hússzeletre ráteszünk egy negyed főtt tojást és egy szelet uborkát.
A hússzeleteket feltekerjük, és mindegyik tekercset fehér cérnával körbetekerjük, hogy főzés közben egyben maradjanak.
A hagymákat megtisztítjuk, az olívaolajon kevés sóval üvegesre pároljuk. Teatojásban hozzátesszük a borsot és a babérlevelet is. Beletesszük a hústekercseket, vízzel felöntjük, majd fedő alatt puhára pároljuk (kb. 40-45 perc). A tekercseket kivesszük, a cérnát levesszük róluk. A teatojást is kiemeljük. A tejfölben elkeverjük lisztet, behabarjuk vele a hús főzővizét. Botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük a hústekercseket, pár percig forraljuk. Párolt rizzsel tálaljuk.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta!!! Hú most itt csorog a nyálam, olyan jól néz ki, és biztosan isteni finom. Már viszem is a receptet és feltétlen elkészítem.:)

    VálaszTörlés
  2. Azzal a babérral isteni lehet, én sokszor használom,szeretjük, el tudom képzelni ezzel a tojásos-uborkés hússal együtt:-))
    Jó ötlet a cérna, főleg, hogy fehér!:-))

    VálaszTörlés
  3. Köszi Gizi! Remélem, ízleni fog Nektek is :))
    Bianka, igen, tényleg az :))
    Andi, szerintem finom, mégsem készítem túl gyakran, a kicsilány nem szereti. :)

    VálaszTörlés