Tiramisu torta



Hozzávalók:
A piskótához:
4 tojás
3 púpozott ek. liszt
1 ek. kakaó
4 ek. cukor
csipet só
A tiramisuhoz:
50 dkg mascarpone
4 tojás
4 ek. porcukor
2 cs. vaníliás cukor
2 ek. zselatin

25 dkg babapiskóta
1,5 dl kávé
1,5 dl tej
3 ek. rum
A bevonáshoz:
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
kb. 35 dkg fondantmassza
A díszítéshez:
1 tojás fehérje
10-15 dkg porcukor


Először megsütöttem a piskótát. A tojások sárgáját habosra kevertem a cukorral, belekevertem a lisztet és a kakaót is. A tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá vertem, lazán beleforgattam a tojásos keverékbe. Az állítható tortakarikámat 23 cm-re állítottam, 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütöttem a piskótát. Kihűtöttem, majd kettévágtam.
A tiramisuhoz a tojások sárgáját kikevertem a cukorral és a vaníliás cukorral, majd vízgőzön jól átmelegítettem. Habverővel belekevertem a zselatint, majd hozzáadtam a mascarponét és a kemény habbá vert fehérjét is. 
A torta tálra rátettem a tortakarikát, először beletettem az egyik kakaós lapot. Körben kiraktam babapiskótával a tortagyűrű mentén. A közepére kentem egy réteg mascarponés krémet. A rumos-tejes kávéban megforgattam a babapiskótákat (csak kicsit, nem szabad nagyon elázniuk), rásorakoztattam őket a krémre.
Így rétegeztem, a tetejére krém került. A túllógó babapiskótákat levágtam, a másik kakaós lappal befedtem a tortát.
Kb. fél napot hűtöttem, majd bevontam a margarinból és cukorból kikevert krémmel. Még egyszer lehűtöttem.
Pillecukorból fondantmasszát készítettem az itt látható módon. Rózsaszín pillecukrot kaptam csak, a masszát piros és barna ételfesték-pasztával tudtam szép sötét terrakotta színűre színezni. A fondantmasszát kinyújtottam, beborítottam vele a tortát. A tojásfehérjéből a porcukorral kemény habot vertem, és írókával (bővebben itt) kidíszítettem a tortát.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések