Epres habtorta

Belül tejszínes-gyümöcsös, kívül roppanós-habos finomság.

Hozzávalók:
4 tojásfehérje
12 dkg kristálycukor
10 dkg porcukor
1,5 dkg étkezési keményítő
csipet só
A töltelékhez:
20 dkg eper
3 dl habtejszín

Sütőpapírra körző segítségével 4 db 20 cm átmérőjű kört rajzolunk. A tojásfehérjéket a csipet sóval és a kristálycukorral nagyon kemény habbá verjük. A porcukrot és a keményítőt összeszitáljuk, majd lazán a tojáshabba forgatjuk. A kész habot nagy méretű, legalább 11-es csővel ellátott habzsákba szedjük.
A habzsák segítségével megformázzuk a torta alapját, körkörösen nyomva a habot a kör belsejéből kiindulva. Megformázzuk a torta tetejéhez a habrácsot is.
A torta oldalához elkészítjük a 2 db gyűrűt.
50 fokos sütőben kb. 3 óra alatt kiszárítjuk a torta egyes részeit. Két egymás fölé tett tepsiben elkészíthető. Az epret kisebb darabokra vágjuk, a tejszínt kemény habbá verjük. A tejszínből kb. 3 evőkanálnyit vékonyabb csővel ellátott habzsákba vagy nejlonzacskóba szedünk és a segítségével összeragasztjuk a tortalapot és a habgyűrűket.
A felső gyűrűre is nyomunk a tejszínből.
A maradék tejszínhabot összekeverjük az eperrel, majd a torta belsejébe kanalazzuk, a tetejét elsimítjuk. Ráillesztjük a habrácsot.

Ötlet:
Christian Teubner Sütemények c. válogatásából

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések