Epres-tejszínes kocka

Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
20 dkg cukor
6 ek. olaj
25 dkg liszt
2 tk. sütőpor
csipet só
A krémhez:
fél cs. tejszínes pudingpor
4 dkg cukor
2,5 dl tej
2 tk. vaníliakivonat
12,5 dkg túró
A tetejére:
50 dkg eper
4 dl habtejszín
csokoládéforgács
porcukor
A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót. A tésztához a tojásokat a 20 dkg cukorral habosra keverjük, belekeverjük az olajat. Az egészet összevegyítjük, majd sütőpapírral bélelt, kb. 25x30 cm méretű tepsibe simítjuk. 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A krémhez összekeverjük a 4 dkg cukrot a pudingporral, a vaníliakivonattal és a tejjel. Folyamatosan kevergetve, lassú tűzön sűrűre főzzük. Mikor kicsit kihűlt, belekeverjük a túrót. A krémet a tészta tetejére simítjuk. A lehűtött habtejszínt kemény habbá verjük, habzsákba kanalazzuk, majd a habrózsákkal és a megtisztított eperrel kidíszítjük a süti tetejét. Csokoládéforgáccsal megszórjuk, a tetejére porcukrot szitálunk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések