Hamis tiramisu


Hozzávalók:
A tésztához:
5 tojás
3 ek. étkezési keményítő
7 ek. liszt
10 ek. porcukor
5 ek. víz
1,5 ek. kakaópor
csipet só
A krémhez:
50 dkg mascarpone
4 dl habtejszín
7 ek. porcukor
1 tk. vaníliakivonat
2 csapott ek. zselatin
A mártogatáshoz:
2 dl kávé
1 dl tej
rum ízlés szerint
20 db babapiskóta
A piskótához a tojások sárgáját kikevertem a porcukorral, hozzákevertem a lisztet, a keményítőt, a kakaóport és a vizet. A tojások fehérjéből csipet sóval keményre vert habot lazán beleforgattam a tojásos masszába. Kb. 25x30 cm méretű tepsit sütőpapírral kibéleltem, belesimítottam a masszát. 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütöttem, kihűtöttem.

A mascarponét elkevertem a cukorral és a vaníliakivonattal. A tejszínt kemény habbá vertem. A zselatint 1 dl vízben olvadásig melegítettem. Mindhárom keveréket összevegyítettem, a krém felét a piskótára simítottam. A kávét elkevertem a tejjel és a rummal. Egyenként beleforgattam a piskótákat, éppen csak megfordítottam őket a kávés keverékben, nem szabad nagyon elázniuk. A krémre rakosgattam az összes piskótát. A krém másik felét rásimítottam. Egy éjszakát hűtöttem, másnap kakaóport szitáltam a tetejére, és szeleteltem.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések