Narancsos-piskótás kocka

Könnyű narancsízű desszert a "Legfinomabb sütemények" című receptgyűjteményből. Bármilyen 100 %-os gyümölcslével elkészíthető.

Hozzávalók:
5 tojás
30 dkg vaj
36 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 dl tej
csipet só
1 citrom leve és héja
30 dkg liszt
1 cs. sütőpor
6,5 dl narancslé
2 cs. főzős vaníliás puding
kevés rum
20 dkg babapiskóta
5 dl habtejszín
3 dkg bevonócsoki
pici olaj

A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojások sárgáját kikeverjük 30 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a vajjal. Hozzáadjuk a tejet, a citrom levét és reszelt héját. Belekeverjük a sütőporos lisztet. A tojások fehérjéből csipet sóval keményre vert habot lazán beleforgatjuk a masszába. Sütőpapírral bélelt, kb. 25x30 cm méretű tepsibe simítjuk a tésztát, 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük, kihűtjük.
A pudingport elkeverjuk a maradék cukorral, felengedjük 5 dl narancslével, majd folytonos keverés közben sűrűre főzzük. Kihűlésig többször megkeverjük. Ha kihűlt, a tésztára kenjük. A lehűtött tejszínből kemény habot verünk, a narancsos krémre kenjük. A maradék narancslevet elkeverjük a rummal. A babapiskóták alsó felét belemártjuk, kirakjuk velük a süti tetejét.
A bevonócsokit mikróban megolvasztjuk, pici olajat keverünk bele. Nejlonzacskó egyik sarkába kanalazzuk. A zacskót összefogjuk, a sarkára pici lyukat vágunk, a csokit a piskóták tetejére csorgatjuk.
Egy éjszakát hűtjük, másnap szeleteljük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések