Banánfagyi szezámmagos karamellel


Hozzávalók:
4 db banán
1 citrom leve
10 dkg cukor
1 tk. vaníliakivonat
20 dkg natur joghurt
20 dkg mascarpone
A szezámmagos karamellhez:
2 ek. szezámmag
3 ek. cukor
1-2 ek. víz
A banánokat villával összetörtem, a citrom levével elkevertem, hogy szép színe maradjon. A többi hozzávalóval együtt botmixerrel pürésítettem. Lezárt műanyagdobozban a fagyasztóba tettem. Egy óra múlva botmixerrel átkevertem, majd félóránként újra, összesen négyszer vagy ötször.
A karamellhez a hozzávalókat összekevertem, sütőpapírral borított tepsire terítettem és megsütöttem. Vigyázni kell, hamar megég. Mikor megkeményedett, konyhai ollóval apró darabokra vágtam, és a fagyi tetejére szórtam.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések