Káposztás rakott csirke

Hozzávalók:
6 db nagyobb vagy 8 db kisebb csirkecomb
40 dkg savanyú káposzta
50 dkg burgonya
2 fej vöröshagyma
1 dl olívaolaj
1 csomag sültcsirke fűszersó
tengeri só
tejföl

A vöröshagymákat megtisztítjuk, apróra vágjuk, megsózzuk, majd 0,5 dl olívaolajon üvegesre pároljuk. A megpárolt hagymát közepes méretű tűzálló tál aljába simítjuk. A savanyú káposztát kimossuk (nem kell nagyon savanyúnak lennie), és ráterítjük a hagymára. 
A burgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, egyenletesen beborítjuk vele a káposztát. Megsózzuk. A  csirkecombokat megtisztítjuk vagy megnyúzzuk, megmossuk, a fűszersóban megforgatjuk, majd a burgonya tetejére rakosgatjuk.
A húst a maradék olívaolajjal meglocsoljuk, a tepsit alufóliával szorosan lefedjük. 200 fokos sütőben, lefedve, 1 órát pároljuk, majd a fóliát levéve, 180 fokon 20 percig pirítjuk.
Tejföllel meglocsolva tálaljuk.

6 megjegyzés:

  1. Elég jónak tűnik a recept. Lehet, hogy kipróbálom.
    Viszont ez a díszítés...
    Ehhez az ételhez egyáltalán nem passzolnak a friss zöldségek. Na és a tejszínhab? :)
    Sokkal szebb lett volna a tálalás ezek nélkül. A kevesebb néha több.

    Amúgy köszi a receptet.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Bernadett! Ha a receptet végigolvastad volna, nem írtál volna olyan szamárságot, hogy tejszín van a káposztán. Ugyanis az TEJFÖL!!!
    Látom, szereted a szólásokat. Ide is illik egy:
    Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna :DDD

    VálaszTörlés