Karamellfagyi


Hozzávalók:
5 ek. kristálycukor
3 dl tej
3 tojássárgája
2 ek. cukor
1 tk. étkezési keményítő
1 tk. vaníliakivonat
20 dkg mascarpone
1 dl tejszín
Az 5 evőkanál cukrot világosbarnára karamellizáltam, majd óvatosan felöntöttem a tejjel. Addig főztem, amíg a karamell teljesen felolvadt. Közben  habosra kevertem a tojássárgákat a 2 ek. cukorral, a vaníliakivonattal és a keményítővel, majd beleöntöttem egy keveset a forró karamellből. Elkevertem, majd a tojásos keveréket beleöntöttem a karamellás tejbe, és lassú tűzön sűrűre főztem. Hűlés után habverővel belekevertem a mascarponét és a tejszínt. Lezárt műanyag dobozban a fagyasztóba tettem. Egy óra múlva botmixerrel átkevertem, majd félóránként ismét, összesen négyszer. Néhány óra múlva, a fagyasztóból elővéve, kb. 15 perc várakozás után adagolható volt a finom, krémes fagyi. Krokanttal megszórva tálaltam.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések