Töltött francia kenyér

Ezt az ételt saját sütésű francia kenyérből készítettem. Előételnek is, de tízórainak, uzsonnának, vagy akár partifalatnak is ízletes, finom fogás.

Hozzávalók:
20 dkg vaj 
1 teáskanál Piros Arany 
1 mokkáskanál mustár 
2 db főtt tojás 
7-8 szem töltött olajbogyó 
2 teáskanál kapribogyó 
20 dkg sonka 
durvára őrölt színes bors 
tengeri só 
salátalevelek a tálaláshoz
A francia kenyeret keresztben félbevágjuk, kanállal kikaparjuk a kenyér belsejét. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a Piros Aranyat, a mustárt, a borsot, ízlés szerint megsózzuk. A keményre főtt tojásokat és a sonkát apróra vágjuk, hozzákeverjük a vajas töltelékhez. Hozzáadjuk a kenyér elmorzsolt belsejét, a kapribogyót és az olajbogyókat is. A masszát visszatöltjük a kenyerekbe. Mindkét töltött kenyeret szorosan alufóliába csomagoljuk, egy éjszakát hűtjük. Másnap ferdén felszeleteljük, salátaleveleken tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések